Întrebări frecvente

Se pun în 200ml apă clocotită 3 pliculețe de musețel sau 3 linguri de flori de musețel. Se lasă la infuzat 5 minute și se strecoară într-un recipient curat. Se utilizează la temperatura corpului.

Se deschide plicul. Compresa impregnata cu unguent are pe ambele fete cate o folie de protectie din hartie. Indepartati ambele fete de hartie si apoi aplicati pansamentul impregnate cu unguent, direct. La nevoie taiati din compresa cat aveti nevoie, cu o foarfeca dezinfectata.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Spălați cu atenție foarfeca cu apă și săpun. Ștergeți foarfeca. Aranjați-o pe o foaie de copt  în cuptor și țineți-o acolo timp de 15 minute, apoi scoateți-o. Dupa racire se poate folosi. Sau: spălați cu atenție foarfeca cu apă și săpun si fierbeti-o in apa timp de 15-20 minute. Se scoate, se usuca si se foloseste.

Foarte simplu! Inainte de fiecare apasare agitati energic spray-ul. Acesta are in interior o bila, care prin agitare face zgomot si care ajuta in plus la prevenirea blocarii spray-ului, prin reomogenizarea compozitiei.

Cele mai bune rezultate se obtin respectand  protocolul din prospect:

Pregătiți pielea prin spălare sub jet de apa călduță (temp. circa 37) cu săpun, sau după caz, folosiți soluție salină (ser fiziologic, soluție antiseptică. După spălare, pielea se tamponează, nu frecați.

După spălarea și tamponarea pielii, dacă se utilizează recipientul (aplicator/tub cu unguent/airless): indepărtați capacul protector al aplicatorului/airless sau membrana protectoare a tubului și aplicați un strat subtire, apoi masați ușor până cînd produsul este absorbit în piele, obținându-se rezultate mai bune după utilizări frecvente, sau un strat de 1-2mm după care, pentru protecție, acoperiți cu un pansament secundar (compresă) care se fixează cu ajutorul unui bandaj extensibil sau fix, adeziv sau neadeziv. Primele aplicări se schimbă la  24 ore, apoi la 48 de ore.

Pentru ușurința utilizării, folosiți compresa impregnată după spălarea și tamponarea pielii, astfel: îndepărtați filmul protector de pe fețele compresei impregnate; aplicați compresa direct într-un singur strat; pentru protectie, acoperiți cu un pansament secundar (compresă) care se fixează cu ajutorul unui bandaj extensibil sau fix, adeziv sau neadeziv. Primele aplicări se schimbă la  24 ore, apoi la 48 de ore.

Reacțiile alergice  pot fi evitate. Cititi cu atentie lista de ingrediente pentru a depista daca va stiti alergic la una dintre componente.  Produsele noastre au fost testate dermatologic si nu produc reactii alergice. In plus, potențialele reacții pot fi depistate prin efectuarea unui test de alergie direct pe piele, cu 48 de ore înainte de a folosi produsul. Acest test s-a dovedit că este 100% relevant (Krasteva et al., Jurnalul European de Dermatologie, 2002 & 2005).

Poate aparea o posibila senzatia pasageră de hipertermie (incalzire usoara a zonei)  sau de durere locală care dispare  spontan in circa 30 minute. Daca nu dispare intr-o ora, se întrerupe aplicarea.

Produsele noastre nu conțin parabeni, ftalati, parfum, conservanți artificiali, coloranți artificiali, hormoni de creștere, cortizon, derivate de origine animală.

Ambalajul are un rol important în protejarea produsului. Produsele sunt destinate să intre în contact cu diverse părți ale corpului, de aceea acestea trebuie să ofere protecție la nivel microbiologic și alergic.  Produsele noastre sunt utilizate de multe ori. Ambalajele din plastic nu reprezintă un risc de vatamare. 

Ambalajele sunt evaluate ca fiind sigure pentru utilizarea lor ca ambalaje cosmetice. Documentele care atestă calitatea ambalajelor finale sunt anexate la Raportul de siguranta al produsului in conformitate cu legislatia europeana in vigoare.Rezultatele testului de compatibilitate dintre produsul cosmetic și ambalajele primare finale – în care este comercializat produsul cosmetic, nu arată incompatibilități (conform Raportului de stabilitate pentru produsul cosmetic: BIOTITUS – UNGUENT NATURAL. Pe baza informațiilor referitoare la stabilitate, compatibilitate între produs și ambalaj, control microbiologic si ambalaj, s-a atribuit produsului o perioadă de valabilitate de 36 luni. Pe fiecare ambalaj este mentionat simbolul de ambalaj reciclabil.

Comunitatea Europeană a solicitat industriei cosmetice să noteze toate ingredientele pe fiecare produs pentru o mai bună transparență. Nomenclatorul Internațional pentru Ingredientele din cosmetice (INCI) are ca țintă armonizarea etichetării la un nivel European. Ingredientele sunt listate pe eticheta produsului dupa numele lor din INCI, astfel pot fi standardizate în toate țările din Europa. Eticheta cu lista ingredientelor INCI este obligatorie pentru notificarea produsului inainte de punerea lui pe piata.  

In conformitate cu regulile de publicitate din România, reclama noastra este onestă și transparentă. Avem un cod etic strict care urmărește ca reclamele noastre prin folosirea de materiale iconografice să nu inducă în eroare sau să exagereze efectul obținut de folosirea produselo.

Toate informațiile pe care vi le punem la dispozitie sunt rezultatul cercetărilor intense și au fost confirmate incepand cu anul 1994 și aprobate înainte de a fi făcute publice.